Свято-Михайлівський храм в м.Мукачево (мікрорайон Підгоряни) відзначив престольне свято +ФОТО

dsc_6031

21 листопада 2016 року Свята Церква вшановує Собор Архістратига Божого МИХАЇЛА та інших Небесних Сил безплотних.

У цей святковий день свого небесного покровителя відначає протоієрей Михаїл ГАЛИЧ, настоятель храма архістратига МИХАЇЛА (Підгоряни)

Була звершена Божественна літургія в Михайлівському храмі, яку очолив благочинний м.МУКАЧЕВО протоієрей Петро ЛЯХ разом із священослужителями міста Мукачева.

Під час богослужіння священники разом із вірянами піднесли свої молитви за за мир та спокій в Україні.

По закінченні служби Божої настоятеля привітали: благочинний міста Мукачева протоієрей Петро ЛЯХ зі священниками Мукачівської єпархії. Діти Недільної школи, що при храмі архістратига МИХАЇЛА міста МУКАЧЕВО (Підгоряни), привітали настоятеля храма та свого духовного наставника протоієрея Михаїла ГАЛИЧ з днем Небесного покровителя. Зворушливі побажання, букети квітів, власноруч зроблені подарунки та многая літа, які прозвучали у виконанні дітей, розчулили усіх прихожан, які теж долучилися до привітань, та подарували своєму духовному наставнику цінний подарунок – хрест з прикрасами.

Після літургії був звершений традиційний хресний хід довкола храму з читанням Святого Євангелія.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

9809621 листопада православна церква вшановує архістратига Михаїла.
Архангел Михаїл, також архангел Михайло, архистратиг Михайло (івр. מיכאל‎, Міха’ель або Мîхā’ēль, дослівно: Хто є як Бог; грец. Μιχαήλ, Міхайло; лат. Michael or Míchaël; араб. ميكائيل‎, Міха’іл) — архангел в християнстві.

Християни вважають його одним із семи архангелів (старших ангелів), архістратигом небесного воїнства, покровителем людського роду.

Згідно з прийнятою у християнстві небесною ієрархією, Михайло – верховний воєначальник у війні з ворогами Бога. За стародавніми переказами, колись сатана був найяснішим із небесних духів, за що й був названий люцифером. Але з часом у нього з’явилося самолюбство, гордовитість і злоба, і він спокусив цим багатьох інших духів. Архангел Михайло зібрав військо благочестивих ангелів і виступив на війну проти сатани з його ангелами. Підступний сатана не втримався і був скинутий разом зі своїм військом на землю. А архангел Михаїл з того часу не перестає і далі боротися за славу Творця, за справу порятунку роду людського, за церкву і чад її.

Архістратига Михайла здавна називають ангелом-охоронцем усіх християн, а українці вважають його покровителем столиці нашої держави – Києва. Недарма на сучасному гербі Києва, як і стародавньому, зображений образ архістратига з мечем.

У Православній Церкві святкують окремо одне з чудес Архистратига Михаїла.

У Малій Азії одна людина в подяку за зцілення своєї німої дочки, спорудила у джерела храм на честь святого Михайла. І багато язичників, приходячи туди увірували в Господа нашого Ісуса Христа. У цьому Храмі довгі роки служив святий Архип. Язичники ж вирішили знищити храм і погубити раба божого Архипа. Для цього вони з’єднали дві річки в одне русло і направили їх на храм. Святий Архип вогняно молився до Господа, і тут до нього був голос вийти з храму. Вийшовши, він побачив великого предстателя — святого Архистратига Божого Михайла. Архип підійшов до Воєводи Небесних сил, і побачив вогненний стовп піднімався від землі до Неба. Коли ж вода підійшла близько до храму, Архістратиг Михайло здійснив хресне знамення на поверхні води, і сказав: «Зупинітся там!». І негайно ж води звернулися назад. Так здійснилися слова пророчі «Бачили Тебе води і убоялися (Пс76, 17». Води стали як кам’яна стіна. Потім Архістратиг повернувся до храму, ударив жезлом у величезний камінь, що знаходився біля вівтаря, і накреслив на ньому хресне знамення. Негайно почувся великий грім, земля затряслася і камінь розділився надвоє, утворивши величезну ущелину. При цьому Архангел Михайло сказав: «Так знищиться тут всяка супротивна сила, і нехай отримають тут позбавлення від всякого зла всі приходящі сюди з вірою!» Сказавши це, Архангел владно сказав водам: “Увійдіть у цю ущелину! “І зараз води потекли в кам’яну ущелину і з тих пір завжи течуть цим шляхом. Вороги від страху скам’яніли. Зберігши від потоплення храм і блж. Архіппа, св. Архістратиг Михайло зійшов на небо, а блж. Архип подякувавши Богу за преславне чудо і прославив великого заступника за його велике заступництво. З того часу Православна Церква постановила святкувати це чудо, а місце це було названо Хоні, тобто занурення, тому що там води занурилися в камінь.

(1060)

Один комментарий к “Свято-Михайлівський храм в м.Мукачево (мікрорайон Підгоряни) відзначив престольне свято +ФОТО

  1. Дякуємо Вам панотче за службу Божу і змістовне пояснення походження свята. Вітаємо з іменинами на многая літа, Вам!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *