Свято-Михайлівський храм в м.Мукачево (мікрорайон Підгоряни) відзначив престольне свято +ФОТОРЕПОРТАЖ

21 листопада 2020 року Свята Церква вшановує Собор Архістратига Божого МИХАЇЛА та інших Небесних Сил безплотних.

У цей святковий день свого небесного покровителя відначає протоієрей Михаїл ГАЛИЧ, настоятель храма архістратига МИХАЇЛА (Підгоряни)

Була звершена Божественна літургія в Михайлівському храмі, яку очолив благочинний м.МУКАЧЕВО протоієрей Петро ЛЯХ разом із священослужителями міста Мукачева.

 

Під час богослужіння священники разом із вірянами піднесли свої молитви за за мир та спокій в Україні, також була підносилась сугуба молитва за припинення пандемії коронавірусу.

 

По закінченні служби Божої настоятеля привітали: благочинний міста Мукачева протоієрей Петро ЛЯХ зі священниками Мукачівської єпархії.

 

Після літургії був звершений традиційний хресний хід довкола храму з читанням Святого Євангелія.

 

ПЕРЕГЛЯНУТИ ФОТО

 

98096

21 листопада православна церква вшановує архістратига Михаїла.
Архангел Михаїл, також архангел Михайло, архистратиг Михайло (івр. מיכאל‎, Міха’ель або Мîхā’ēль, дослівно: Хто є як Бог; грец. Μιχαήλ, Міхайло; лат. Michael or Míchaël; араб. ميكائيل‎, Міха’іл) — архангел в християнстві.

 

Християни вважають його одним із семи архангелів (старших ангелів), архістратигом небесного воїнства, покровителем людського роду.

 

Згідно з прийнятою у християнстві небесною ієрархією, Михайло – верховний воєначальник у війні з ворогами Бога. За стародавніми переказами, колись сатана був найяснішим із небесних духів, за що й був названий люцифером. Але з часом у нього з’явилося самолюбство, гордовитість і злоба, і він спокусив цим багатьох інших духів. Архангел Михайло зібрав військо благочестивих ангелів і виступив на війну проти сатани з його ангелами. Підступний сатана не втримався і був скинутий разом зі своїм військом на землю. А архангел Михаїл з того часу не перестає і далі боротися за славу Творця, за справу порятунку роду людського, за церкву і чад її.

 

Архістратига Михайла здавна називають ангелом-охоронцем усіх християн, а українці вважають його покровителем столиці нашої держави – Києва. Недарма на сучасному гербі Києва, як і стародавньому, зображений образ архістратига з мечем.

 

У Православній Церкві святкують окремо одне з чудес Архистратига Михаїла.

 

У Малій Азії одна людина в подяку за зцілення своєї німої дочки, спорудила у джерела храм на честь святого Михайла. І багато язичників, приходячи туди увірували в Господа нашого Ісуса Христа. У цьому Храмі довгі роки служив святий Архип. Язичники ж вирішили знищити храм і погубити раба божого Архипа. Для цього вони з’єднали дві річки в одне русло і направили їх на храм. Святий Архип вогняно молився до Господа, і тут до нього був голос вийти з храму. Вийшовши, він побачив великого предстателя — святого Архистратига Божого Михайла. Архип підійшов до Воєводи Небесних сил, і побачив вогненний стовп піднімався від землі до Неба. Коли ж вода підійшла близько до храму, Архістратиг Михайло здійснив хресне знамення на поверхні води, і сказав: «Зупинітся там!». І негайно ж води звернулися назад. Так здійснилися слова пророчі «Бачили Тебе води і убоялися (Пс76, 17». Води стали як кам’яна стіна.

 

Потім Архістратиг повернувся до храму, ударив жезлом у величезний камінь, що знаходився біля вівтаря, і накреслив на ньому хресне знамення. Негайно почувся великий грім, земля затряслася і камінь розділився надвоє, утворивши величезну ущелину. При цьому Архангел Михайло сказав: «Так знищиться тут всяка супротивна сила, і нехай отримають тут позбавлення від всякого зла всі приходящі сюди з вірою!» Сказавши це, Архангел владно сказав водам: “Увійдіть у цю ущелину! “І зараз води потекли в кам’яну ущелину і з тих пір завжи течуть цим шляхом. Вороги від страху скам’яніли. Зберігши від потоплення храм і блж. Архіппа, св. Архістратиг Михайло зійшов на небо, а блж. Архип подякувавши Богу за преславне чудо і прославив великого заступника за його велике заступництво. З того часу Православна Церква постановила святкувати це чудо, а місце це було названо Хоні, тобто занурення, тому що там води занурилися в камінь.

(151)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *